BirthDay's Den !

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, December 31, 2010

bye2 2010, hye2 2011.

akhirnya sampai jugak ujung tahun 2010.
ari ni tamatlah sudah tahun 2010, dan esok akan bermula episod baru 2011.
2010 akn menjadi kenangan buat diri ini.
semoga 2011 akan memberi kenangan yang sangat2 bermakna buat diri ini.
xkn ak lupakan setiap kisah yang ade di tahun 2010 ni.
kerna dgn kisah2 tuh, ak mampu bertahan.

yeah! ari ni cti umu sebab BOLA menang.
so, ak berkemas tuk pulang ke rumahku di klang.
dan selesailah kisah2ku di tahun 2010 ku di rumah.
segala memori 2010 tetap di ingatan.

semoga tahun 2011 akn mematangkan diri ak yang semakin meningkat ni.
dan moga ak mendapat jodoh. *what? abaikan.
so, see u'll next post di tahun bru 2011.
sebelum ak tutup tirai 2010, ak nk ucapkan kt korang.
"SELAMAT TAHUN BARU 2011."


Thursday, December 30, 2010

tuk dye.

assalamualaikum n hye2 tuk u'll. *ceh, cam ade je yg nk bce.
ape2 je la. hah! post kali ni ak xnk cakap byk2 just nk write ckit je.
post kali ni khas tuk dy.

me n nisa.

ak cume nk teman ak ni sihat sedia-kala.
moga2, segala kesakitannya akan reda tidak lama lagi.
ak tidak sanggup lihat teman ak derita.
so, marilah kita berdoa supaya dy cepat sembuh.
amin~

aku hanya mampu berdoa tuk kesihatannya.

Monday, December 27, 2010

26/12/2010

26/12/2010. ( 2 peristiwa )

tarikh ni tandanya ak gembira sebab akk sedara yg ak syg bertunang.
hurm, ak pulak jadi photographer nya.

biasa la tuh, adat bila ade majlis.

bila abgku xnk jadi photographer nya, ak la yg take over kerja dy.

hahaha. sonok3. :)

okay lah, malas nk cakap lagi. tengok la gambar ni.


ni akk sedare ak yg comel.

sarung cincin sudah. :)

belah lelaki.

belah perempuan.

hantaran belah perempuan.

hantaran belah lelaki.

org kuat. tapi amik gmbr je :)

gadis2 with akk sedare. :)

okay. done my work. mane yang ade gmbr ak tuh, abg ak yg amik.
yang xde tuh, aku la yang amik. hahaha. :)

hah. 26/12/2010 adalah tarikh birthday teman aku.
ala, gmbr dy ade kt tepi.

ogy namanye. tapi sayang, ak jauh tuk celebrate. huhu.

xpe2, apepon moga dy happy.

miss u a lot my buddy. :)



Sunday, December 19, 2010

selalu ada.

ak suka lirik ni.

"kau selalu ada, tika gelisah.
kau beri senyuman, bila ku resah.
kau janji setia, setiap kisah.
hingga berjauhan, tetap di wajah."

dan ak jadikan lagu ni sebagai lagu BLOG ak.


kalo lah dia tahu maksud ni. best2. :)

Friday, December 17, 2010

time free. cantikkan sikit.

huh! penatnye. sakitnya.
tuh keluhan tuh. hah.

bukan ape dong, ak penat sebab nk cantikkan blog ak ni.

tapi xde la cantik mane pon. makin serabai.

haha. sakitnya pula sebab duduk ky kerusi ni dr kul 5 td.

aduyai. haha.



hah. settle 1 masalah.
masalah ape tuh? masalah tuk mengubah blog.

now, ak mau relax jap.

ase2 nty ak ubah ape2 yg patut.

so daa. see u next blog.

LOVE them.

Wednesday, December 15, 2010

sayang dalam diam.


ak manusia biasa seperti kalian.
berhak menyayangi seseorang.

yup! ak telah 'ter'sayang kat seorang hamba Allah.

ak berasa malu untuk menyatakannya.

kerna ak tw yg ak hanyalah akn dikecewakan.

sebab ak tw, seseorang yang ak sayang itu sudah berpunya.



haihh. ape nasib ak ni la.
ak sayang pada orang yg sudah berpunya.

hurm. moga satu hari nanti, ak bisa menyayangi org yg menyayangi ak.

dan, moga sayang ak itu dihargai.

but, buat masa skg ni ak hanya boleh menyayangi dia dalam diam.




Tuesday, December 14, 2010

sonok gilak.


haha. sonok gilak ak malam td pai la skg ni.

mau tw kenapa?
hurm. ak sonok sebab hangout with dakchik n her BF.
target kami kat dataran nilai je.
sonok jugak w/pon ramai pengunjung.
kami duk sana just lepak2.
dari kul 11 lebih pai la kul 1.
lama gilak. haha.
nk amik gambar tapi xde camera yg terbaik.
so, xde la gambar yg ak nk tunjuk.
ape2 pon, ak x sunyi malam ni sebab da kuar jalan2.
hurm, next time gi lagi.
okay, mau tido coz penat.
daa.. :)


p/s : pada seseorang, aku menunggu kamu sampai kamu pulang. aku tetap tunggu kamu.

Monday, December 13, 2010

xmo jejak, jejak jugak.

kolej?
tempat yg ak xmo jejak, akhirnye ku jejak jugak.
haihh. byk memori la ini kolej.
byk susah la kalo mau ak hidup tenang.
kat mana2, sumenye ngn dy.
tapi ak hanya balik tuk class for tomorrow.
lepas class, gerak ke klang balik.
x sanggup duk kolej lama2.
ase nk menangis je. huhu. ;(


p/s : ak menangis tiap kali terkenangkan mereka.

Sunday, December 12, 2010

pe masalah?

da masuk 2 hari mood ak x menentu..
ade je bnde yg ak nk ase marah, bengang dan tension.

xnk ar tiap2 ary cmni.

mak ak da pelik sebab perangai ak yg serba x tentu ni.

apsal la ngn ak ni eyh?

hurmmm...



kenapa ngn ak? ape masalah ak?

MARAH. BENGANG. TENSION.
ade care nk hilangkan? please bagitau.

Thursday, December 9, 2010

jalan-jalan..

sepatutnya ak nk post pasal ni semalam..
tapi disebabkan line macam x btul so, ak post la skg ni..
hehe.. boley aje kn.. :)

semalam, seharian ak ngn jiran ak merangkap mmber ak gi kuar jalan-jalan..
kami gerak naik moto lepas mmber ak balek dr skola sbb ade exam SPM..
bercadang nk pegi jusco bukit tinggi nk tgk wayang n jalan2..

tapi, kami gi sana semata2 nak cuci gambar n carik album gambar je..

mmg happening la.. sambil jalan2, kami amik gambar tuk suka2.. :)

bear besar tuk some one.. <3

ayuh! jom gi skola.. :)

me with sad turtle.. :(

nadia ..

i'm puccA?

okay, lepas je gi jusco..
kami gerak pi Shah Alam lak tuk carik sumthing special..
ak gi sana nk carik hadiah for my beloved adeq di kolej..
tapi xde la special mana hadiah aku tuh..
just simple tapi amat bermakna..
hope adeq ak tuh boleh trime dgn senang aty n suke hadiah tuh.. :)


ak da xde bnde nk tulis just nk bgtw yang ak happy sbb dapat merempit..
hahah.. w/pon sakit2, ak tetap HAPPY.. :)
thanx Nadia coz bawak ak gi jalan-jalan n bagi ak bwk moto w/pon ak xde lesen..
next time kte grak lagi k.. :)

okay la.. ak ade keja mau kena buat ni..
hope kite jmpe lagi.. daaa..


p/s : ak masih menanti sebuah jawapan yang ak inginkan..adakah ade jawapannya?


Tuesday, December 7, 2010

happy birthday bRo..


happy birthday to my brother..
moga abgku bahgia dgn kehidupannya bersama familyku n ak sendiri..

moga hari2nya mendapat keberkatan dari Allah..

Monday, December 6, 2010

sudah berlalu..


sambil ku lepak kt luar uma ni..
tgk budak2 main galah panjang..

teringat lak zaman ak mse kecik2..main permainan ni..
haihh..x lame lagi umo ak da nk masuk angka 20-an..
aduhai.. kejap sungguh mase berlalu..



sungguh indah zaman kecik2 ku..
waktu petang adalah mase yg di tggu2 tuk bermain..

macam2 permainan yang kami mainkan..
kadang2 galah panjang, baling seliper, kejar2 dan macam2 laa..
hurmm..best2.. :)


adakah aku boleh bermain seperti mereka lagi dengan keadaanku yang tidak menentu ini?

Sunday, December 5, 2010

kepenatan+kesakitan+mengantuk=DEMAM

akhirnya kamarku jadi tempat lepakku selepas keliling satu umah tuk crik line yg clear..
huh! ade ar gak dalam 1 jam ak pusing2 carik line yg clear...
x terpikir lak bilik ak ni boleh ade line... :)
okaylah..berbalik pada topik ak...
pasal kepenatan+kesakitan+mengantuk=DEMAM...

hurmm..sume ni adalah sebab ke N.9 semalam.. gara1 nk ikot pegi teman ak ke kolej, adik ak ley DEMAM lak.. kesian sangat2 kt dy.. da lama agaknya x jalan jauh.. lagi2 naik KTM dr KLG ke BTG BENAR..

story nye begini..
ak, serta adik ak(erin) n kawan kami(nadia) bertolak dr stesen KLG dlm kul 8 pg n sampai ke stesen KL SENTRAL dlm kul 9.. dlm kul 9.15, kami meneruskan perjalan ke BTG BENAR.. sampai je kt sana, kami naik la teksi tuk ke kolej ak.. aduyai..dah la dlm train ade air-cond, naik teksi pon dapat air-cond.. lagi2 tengah hujan lak kt Mantin tuh... aduyaii.. lagi la kami kebekuan.. :)

so, ak pon truslah mendaftarkan diri ak sebagai student kembali.. x lama ak mendaftar, hanya bberapa minit kerna tidak ramai manusia yang berada di lobby.. lepas je daftar, ak bwk la adik2 ak ni gi makan kt cafe.. (*tapi erin cakap KANTIN)

da abis makan, kami gerak la blek uma ak di SC08-0502 tuh.. melepakkan diri sampai lah pkul 2 ptg.. dalam lepak2, ak pinjam laptop chik tuk on9 sebentar... da settle sume bnde, kemas2 tuk gerak pulang ke KLG semula.. kami naik teksi ke KTM BTG BENAR.. dlm train, ak sempat la melelapkan mata yang sangat mengantuk... adik2 ak tuh, ak pon xtw ape dorg buat.. hahah :)

sampai je KLG, kteorg gi crik bus lak tuk balek ke rumah.. mujur ade abg n bkal akk ipar ku yang nk amik.. itu pon lambat atas sebab ade lori yg kerosakan enjin kt tgh2 trafic light.. dalam tggu dorg dtg amik, ak ngn adik2 ak tuh amik la sedikit gmbar.. xde la menarik sangat..just tuk suka2.. :)


-ni erin-

-ni nadia-

-diri ak-


p/s : diriku agak janggal bila sampai di kolej..kenapa ya?

12.09 a.m. 05/12/10


betapa gembiranye aty ak bila my lovely person ttbe call..
x lain dan x bukan mestilah my sunshine..
yeah! da ar dia dan ak kepenatan, mengantuk, tapi dia still mahu bercakap dgn ku..
hurmm..dia kepenatan sbb tolong tuk keesokan hari..
kerna esok adalah ary berbahgia abg nya..
..
..
..
yuz, thanx ya..
walaupon u penat, u tetap ingat i..

and u sudi tuk call i..

miss u a lot..




Saturday, December 4, 2010

result ohh cuti..

alhamdulillah..
sampai gak ak kt uma SC08-0502 ni selepas 1 bulan aku bercuti..
tapi, sunyi je kwsn kolej n uma ak ni..
mne x nye, sume org ade yg blom balek...
aduyai...

hah! ak da amik time table tuk sem ni..
agak padat jgak classnye..
TIAP2 hari ade class..terbaeeeeekkk laa...
tapi yg seronoknye, class start 20hb atas sebab2 tertentu..
so, ak boleh sambung cuti...
YAHOOOOO...

p/s : resultku hanya secukup rase.. tapi alhamdulillah LULUS..

panas baran!

dalam kegelapan, jari jemari rancak menari di keyboard..
tandanya ak ingin bercerita tentang sesuatu yang aku ingin kongsikan...
dengan bunyi2 yang menyeramkan aku ni..
ak tetap meneruskan menulis untuk bercerita..
*terkejut aku sbb ttbe ade lembaga lalu..upenya abg aku daaa...*

hurm! panas baran..
ak seorang yang panas baran..
bila da marahkan seseorang, kemarahan ku xbley di control..
walaupon aku cubaa untuk tidak marah tapi tidak berhasil..
kenapa aku panas baran? adakah mmg sifat ak atau...hurmmm...


ak mahu kurangkan kemarahan aku..
ak nak normal.. xmau panas baran ni..
susah hidup aku !
ade salah asyik nk mengamuk je...
haihhhhh....

semoga aku boleh kurangkan kemarahan aku ni..
sekaligus panas baran aku akan berkurangan..
x pon terus hilang...

p/s : ak menulis tika kepala dan dada ku sedang sakit..apakah aku masih ade peluang tuk menulis lagi?

Friday, December 3, 2010

PLKN di aty!~

December ku bermula dgn kisah budak2 PLKN yg ku da tggl hampir 1 tahun..
PLKN ku bermula mse 28/12/08 dan berakhir pada 11/03/09..
pda mulanya mmg ku tidak mahu ke sana..kerana ku pkir tidak begitu best..
dan asyik kena latihan tidak kira waktu..tetapi bila ku sampai disana, sumenye berubah..
ku jadi tertarik dgn setiap latihan yg diberi..
ku dapat PLKN di KEM CHENDERIANG di tapah, Perak..
tempatnye yg begitu dekat dengan gunung-ganang menyebabkan cuaca disana sentiase nyaman dan redup.. :)

ku dapat kumpulan DELTA..DELTA ialah rumah hijau..
tandanya ku ada rumah ketika di kem..
tempat ku di atas gunung, tapi xde la tggi sgt.. bese2 je..
dalam kumpulan ku itu ada dipecahkan 2..
kumplukan 1 ialah F7 dan kumpulan 2 ialah F8..
ku berada di F8..kumpulan yg paling nakal gitu..
ak mmg nakal! heheh.. :)




ni adalah bendera kumpulan aku..
nama kumpulan ak ialah KENYALANG..
"BEBAS, BERDIKARI dan BERANI"
itu adalah moto kami.. hebatkn?? heheh







hah! ni lak geng2 ak mse kt PLKN..
kteorg gelarkan kumpulan kami..
GENG RUGBI.. sbbnye ak pon xtw...

"chichi, nad, ieka, aku, bot, iera, quin n fyza"
rindu korg sume~






ni lak geng mmbe ak..
dorg ni kemana2 msti ber7..
tapi kalo ke tandas tuh xde la sampai ber7..

"hajar, fam, are-in, ekin, usni, sharul n fara"
rindu jgak kt korg..




x silap aku ade 1 geng ag tapi ak xtw mane nk crik laa...
mb nty ak upload bila da jmpe..
geng tuh namenye "CT ROPEAH"..




okay, ni adelah ari last kteorg kt sana..
lepas je abiz kawad, sume amik gambar tuk kenangan..
haihhh... rindunya kt mereka...
moga2, korg x lupakan ak..
huhu...





segala kenangan di PLKN adalah amat berharga bagi setiap org yg pergi ke sana..

so, jom la gi PLKN.. hahaha... :)


p/s: dimanalah mereka disaat ini.. ak sgt merindui mereka..


Tuesday, November 30, 2010

last november

30 november 2010 tandanye bulan 11 sdah ke akhirnye..
hurmm..sungguh byk kenangan n memori bulan 11 ni..
segalanya hanya bulan 11 di mana ak bercuti di rumah..
ade suka dan ade duka..
byk yg berlaku di bulan 11 ni..
haihhh.... :(

so, moga2 bulan 11 akan dtg akn ade memori yg lain..
dan selamat tinggal bulan 11..
moga kita jmpe lagi bulan 11 akn dtg..


p/s : time ak post ni.. dada ak sgt2 sakit.. petanda apakah ini??


2 in 1

2 in 1..cam kopi segera je kan?
kopi segera 2 in 1..
tapi post kali ni ak ade 2 crite..

satu, ak nk wish kt seseorang...
HAPPY BIRTHDAY buat MOHAMMAD IKHWANSHAH..
nk tw sape dy? dy adalah ehemm2..
eyh xde laa..dy ni budak yg ak minat mase kt skola TEKNIK dulu..
kenal2 camtuh je tapi relationship kami ni rahsia..
tiada yang tw sampailah terkantoi sendiri..hehe..
ape2 pon ak akan tetap ingat segala memori dgn dy ni..

ni la ikhwan a.k.a wan..

okay, now crite no 2 lak..


bkn pasal ape2 pon just mimpi yg ak dpt ttbe pagi td..
adakah itu tanda ak rindukn org tuh..
sangat indah mimpi tuh..
ak berada disamping dy saat suka dan duka..
segala2nya dicritekan pada ak..

YA ALLAH, indah sungguh mimpi yang ak dapat..
adakah itu petunjukmu bahwa ak merindui si dy??
jika benar, tunjukkanlah cara supaya ak bisa beritahu si dy yg ak merinduinya..


selesai sudah post 2 in 1 ni..
cam klakar je 2 crite dalam 1 tajuk..
xpe2, jimat..haha.. :)

p/s: post kali ni agk special wat si dia yang ak rindui.. :)

Sunday, November 28, 2010

hamPeh =_=!

sungguh ak x sangka!
ape yg di plankan hanya tinggal mimpi je..

haihhh...penat2...setelah berjalan hampir 2 jam..

xde sape yg ak jmpe...


yang penting skg ni.. ak sgt2 KECEWA!!

Saturday, November 27, 2010

x Lama Lagi..

seminggu lagi cutiku akan habis..
bermakna, semester baru akn bukak x lama lagi..
sem depan ak da start amik HND..
akan makin berat subjek2nye..

so, skg ni ak hanya menunggu mase tuk result sem lepas..
ape agaknye yg akn ak dpat..
harap2 result tuh tidak mendukakan ak..
ak xnk repeat, xnk drop pointer..
insyAllah ak boley dapat pointer yg memuaskan..

huh! cuaca kt kwsan uma ak semakin x tentu..
kadang2 panas, kadang2 redup, kadang mendung..
sama jgak macam sakit ak, kadang2 okay, kadang2 K.O..
hahah.. sakit lenguh2 je pon...

okay2, ak da xde idea nk tlis lagi..
adik ak dr ari tuh sampai skg asyik menyuruh buatkan BLOG ni..
tapi ak da try byk kali..K.O jwpnnye..
gara2 line yg x okay laa..
sabar eyh dik, akk akan buatkan nanti..hehe :)


mood : tgh termenung mengenang nasib yg akan datang.. :'(

Monday, November 22, 2010

bulan cantek.. :)

pandangan pertama


pandangan kedua


last pandangan..

mmg cantek bulan malam ni.. da 2 malam bulan cerah.. cantek2... :)

Sunday, November 21, 2010

=_="

sambil menunggu pelanggan dtg beli burger, ak lek jap n write la blog ni..
n suasana mlm ni amat la cantek coz bulan yg cerah menerangkan lagi malam yg suram ni..
sungguh indah ciptaan-Nya.. :)

haihh..post kali ni xkn byk story coz mmg xde benda yg dpat ak critekan..
teman2ku jauh, ade handphone pon xde gunanya..
sbbnye xde sape yg ingin ak kirim SMS ataupon TELEFON..
sumenye senyap tanpa khabar... :(

okay la, ak nk ttup gerai burger ni dulu..
ade mase lagi ak akn postkn berite2 yg xtw sonok ke x..
so, daaa~~
miss all my frends~ muaaahhh!


Friday, November 19, 2010

layan jap~ "ruang rindu"


Di daun yang ikut mengalir lembut

terbawa sungai ke ujung mata

dan aku mulai takut terbawa cinta

menghirup rindu yang sesakkan dada


jalanku hampa dan kusentuh dia

terasa hangat oh didalam hati

kupegang erat dan kuhalangi waktu

tak urung jua kulihatnya pergi


tak pernah kuragu dan slalu kuingat

kerlingan matamu dan sentuhan hangat

ku saat itu takut mencari makna

tumbuhkan rasa yg sesakkan dada


(*)

kau datang dan pergi oh begitu saja

semua kutrima apa adanya

mata terpejam dan hati menggumam

di RUANG RINDU kita bertemu



sume da settle..

sudah lama gamaknye ak x updated blog ini..
maybe di sebabkan hal2 yg x penting tapi malas nk updated..
heheh.. alaa, biase la bila xde bende nk crite, ak pon diam laa..
so, bila da ade cite ni.. hah! now da settelkn da prob yg ak buat..
hal ak ngn sunshine n sweetheart tuh laa.. :)

mula2, ak okay da ngn sweetheart ak n then br sunshine..
mane x nye, sunshine ak ni busy je memanjang..
ape yg busy nye pon ku xtw laa.. *maap eyh, trus terang ni..

okay laa..takat ni je la ak cite..lain kali ak post lagi..

Friday, November 12, 2010

ak BENCI kau!!

wah~title ku agk ganas..
hurm..mmg ak benci kau!
time ak senang, suma nk dekat..
time ak susah, sorg pon xde nk dekat..
haaaiiihh..

ni sume kau punya pasal laa...
nk tw ak benci sape?
meyh tgk same2..
"
"
"
"
"
"
"

ni la benda yg aku benci tuh..

"
"
"
"
"
"
ni pon same je...

okay la.. mau tido.. daaa~~

Monday, November 8, 2010

kebinggungan..

hye u'll..ak xtw nk ayat ape n xnk tlis pnjg2..
ak just nk ckpp skg ni yg aku ngh binggung sbb da xtw cmne nk pjuk 2 org dalam 1 masa..
sorg merajuk..sorg lagi mb msih mrahkan ak..
haihh..

now, ak still berfikir cmne nk pulihkan sume ni..
ni sume ak la..xtw nk jage aty n perasaan org..
padan muka ngn ak kn!

p/s: jgn lukakan aty n perasaan org yg anda syg..maybe ni adalah pengajaran buat aku..
pada sunshine n sweetheart saya, maapkan saya..

Saturday, November 6, 2010

start from now!

maap sbb wt mse ni akn jarang ak updated blog..
mb sbb bz..haihh..biase la bila sdah kerja..
hah! ak nk ckp ckit je..
start from now, ak akn tetap tunggu sume org..
x kire la dy dekat, dy jauh..
ak tetap tunggu walaupon byk alasan dorg..
dn ak x penah nk jemu tuk tunggu..

okay..tuh je..
daa~~

Monday, November 1, 2010

fuhh~

alhamdulillah..ak msih bley tlis blog ni..
yea~ ak ade bnde nk updated ni..
ak lega lepas kemas 1 uma yg agk kekotoran ni.. hehe :D

smbil layan lagu yg agk emo..tjuknye 'please don't go'..
ak pon meneruskan kerja2 menaipku sebelum ak smbg study for last paper 2morrow..
haiihh..abis 1 uma ak ngn dakchik kemas..
nk kate clear x jgk..biase2 je..hahah..
okay, ni agknye smbgn aktiviti ak pas pg ke ptg td..
malamnye..

1-gi beli mknn ngn amal n asma kt kdai klntn..
2-makan sorg2 tanpa teman..huhu :(
3-on9 jp..
4-kemas uma ngn dakchik..
5-study+on9=hahah
6-lepak with syaza n dakchik (lau ade mse)
7-ade mse, kuar jln2 round 1 hostel sorg2 kot..
8-tido~~


agaknye tuh je kot aktiviti malam ni..
bosannye~
lau kt uma, ak da tlg mak ak niage BURGER da..
ape la nasib ni..

okaylah, da xtw nk bebel ape lagi..
so, tggu je la blog2 akn dtg..
ntah2, lgsg xde..
hahah..bye..
assalamualaikum n cmt malam....

november..

hye u'll..
actually ak x tw nk write ape..
tp ak biarkan jari2 ni menari kt atas keyboard..
hurmm.. ari ni 1st november..
ape yg terjadi 1st november?
haihhh.. cm2 peristiwa terjadi..

1-ak gi breakfast ngn sweetheart..
2-'merajuk' sikit ngn sweetheart sbb salah aku sendiri..
3-lepak with ain, fatin, dn asma kt library sbb nk hlgkan tnsion..
4-jwb exam tp x sure btul sbb kepala serabut..
5-lepak ngn asma n dakchik kt taman sambil2 main buaian..
6-dapat gi jalan2 ngn dakchik w/pon gi mantin je..
7-lepak with housemate sblum masing2 balek esok..
8-semangat kemas barang sbb nk balek esok..

haa.. tuh je kot peristiwa 1st november..
tp tuh dr pg pai skg je..
malam x msuk sbb xde rncgn ape2 lagi..
so, ape yg bestnye 1st november?
bg aku xde la best mne pon ari ni..
muram je sbb msing2 da nk cti sem..

kwn2 ak da abiz exam..
begitu jgk ngn sweetheart ak..
ak ni, esok br last day..
aduyaii..ble la ak dpt lepak dgn tenang ni..
nk balek KLANG..
nk hangout ngn family..
rindu dorg..

okay..ak nk stop dulu..
mne tw ade lagi yg ak nk post..
ak post lagi mlm nty..
daa~

Saturday, October 30, 2010

ku rindu mereka sgt2~

haihh~~title kali ni cm sedih je kan?
tp xkn sedih pnye laa..trust me! heheh :D

lau kt uma,ak rapat sgt2 ngn mak ak..
segalanya mak yg penting dlm hidup ak..korg lak??
ader satu ari tuh time niaga burger..
"ko ni asyik makan je.."mak mula berleter bila ku asyik makan burger..
dgn selamba ak jwb" skg ni je akk mkn..nty2 da balek hostel, xde da akk mkn.."
mak pon terseyum je bila ak jwb cmtuh..
biase la anak manje la katakan..*manje ke?*
arghh..ape2 je..tp itu yg ak rindu..
mak tegur tuh ade sebab..
mak, akk rindu mak sgt2..x sbar nk tggu 3hb ni..
nk hangout selama sebulan ngn mak~
hehehe :D

hurmm..ak mmg manje bila ngn mak tp kurang bila ngn ayah..
ak pon xtw kenapa..tp setw ak, mse kecik2 ak ni sgt rapat ngn ayah..
biase la bila da besar..segan kot..*malu*
actually, ayah lah idola aku..
beliau mendahulukan anak2 demi masa depan..
katanya, "blaja la rajin2..moga2 masa depan kalian cerah n boleh hidup senang.."
so, smpai skg ak igt pesanan ni..n sampai bila2..
ayah, thnx ya coz bersusah payah melayan karenah kami yg agk ngade2 ni..
insyAllah, kami akan banggakan ayah dengan kejayaan!

and this about my siblings..
Abgpit~w/pon selalu buli umi, umi tetap syg abgpit..
n moga2 abgpit n kak ema cpat kawen n dpt anak..
senang ku mau buli..hahahah...
Abgmey~yeah!ni abg ak yg agk sengal sbb ske SEPAK2 ak w/pon xde sbb yg munasabah..
tp, seganas2 dy, sekali gaduh ngn ak..dy yg xdpt lawan ak..
hahah..aty dy ni lembut bebenor..
sorry bro, ni reality..lu mmg kalah kalo gduh ngn gua..
papepon umi rndu kt abgmey~
Erin~ni adik ak yg bwh ak..dy ni GEDIKS skit..
langsung xde ikot cara ak..(mmg x ikot sbb ak BRUTAL!)
dy ni tmpt ak cte pe2 yg ak ase nk cte..
kdg2 ade gk geng nk gosip..
hehehe :D rindu saat2 itu...
Faris~ni adik laki ak, dy ni da tggi same ngn ak..
kalah abg2 ngn kakak2nye..
ish2..kami da rendah~~
pe2 pon, ko tetap xley kalahkan akk..
and the last, Wawa~bdk kecik yg sebijik mukanye ngn ak..
ni la Aida Junior~
pe2pon akk syg Wawa n abgchik..

dan tidak lupa~
aku amat merindui arwah abglongku..
MOHD NAZRI BIN SARIFUDIN..
(25/05/1986~24/03/2006)
~Al-Fatihah~
semoga beliau aman disisi-Nya..

di saat ini~ak sgt2 merindui mereka..

we all with arwah abglong..

Tuesday, October 26, 2010

Dia, Aku, dan Kamu..

hurmm..lega..1 paper sdah lepas..
but ade 4 paper lgi..haha..
huh! now, ak nk cte about Dia, Aku dan Kamu..
Dia adalah sunshine ak..Aku adalah ak..Kamu adalah sweetheart ak..
yup~Dia yg slama ni jd teman n musuh ak..
heheh..suka n duka sume dgn dy..x kre la sal ape2 pon..
sume ak cte pd dy..dy adalah yg terpenting after my family..
xde dy, ak pon xtw cmne ak idop..
ye ar, dy da cm akk, adik, shbt, n cm2 laa..
happy dgn dy.. :)
sbb tuh ak gelar kt dy my sunshine..
tp dy x penah tw yg dy ade gelaran tuh..heheh..:D
hope persahabatn kami x putus sbb hal kecik..
melainkan Allah yg inginkan-Nya..
ak harus redha..

okay..now, about my sweetheart..
but, dy bkn la pakwe ak..
just teman yg ak nk pggil sweetheart..
and dy pon x ksah sgt ak pggil sweetheart tuh.. :)
saya knl kamu xde la smpai setahun lagi tp ase2 cm da setahun je..
heheh..actually, saya nk kenal kamu sbb kamu ni mmg bley dibuat teman..
dikala saya tgh bosan, saya slalu ggu kamu tp kdg2 kamu okay n kdg2 x okay..
biase la tuh ble saya ggu pada waktu yg x sesuai..
tp saya x ksah sume tuh..jnji saya happy..hahah..
maapla kalo selama kenal kamu saya slalu ske wt kamu sakit aty or ape2 aje..
yg pntg, persahabatn ngn kamu amat bernilai buat saya..
segala nasihat kamu akan saya igt..
thanks kamu..
yeah! kamu mmg sweetheart saya..

huh! lega pon.. ak harap persahabatn ak ngn dorg kekal laa..
sayang mereka.. <3...
and sayang kt kwn2 yg lain jgak...

Sunday, October 24, 2010

PuAs!!

haha..ak puas sgt2 ary ni..
mne x nye, da nk exam pon ak still ley kuar lagi..
tp ak kuar gi mandi-manda kt JERAMTOI je..
nk release tension kot..
cm klaka lak..x study tp nk release tension..
ape yg tension nye pon ak xtw..
haihhh!!

kami iaitu.. ak,Ain, Apek, Fatin, Syaza n Angah..
kteorg grak naik 2 kete, kete chik n kete apek..
okay2..kami start gerak gi sne dlm kul 1.45..
smpai sne dlm kul 2 bape ntah..
tp xde la lama mane tp ak x sure sbb ak da nyenyak dlm kete..
tw2 da smpai..hehehe..

smpai je sne, kami pon menerjunkan diri..
airnye, sejuk gler...
sume mengigil je..hahah..
tp ak puas w/pon pale ni sakit gler2 sbb kene air terjun tuh..
segala2nye da lepas kt ctu..
hope ak xde igt lgsg psl ape yg belaku sebelum ni..
moga2, sumenye hilang..
hurmmm..

okay,dlm kul 4 lbey kami pon mau grak pulang..
lepas ciap2 tkar pkaian..blah la kami dr ctu..
n lagi sekali, naik je kete..
ak pon melelapkan mata sbb kepenatan n mgkin sakit pale..
sampai kolej dlm kul 5.20 ptg..
so, selamatlah perjalanan ak n dorg sume..

huh! lega n puas!
ak sgt2 hrp yg ak akn lupakn sume yg da berlaku sebelum ni..
hurmm :(

Saturday, October 23, 2010

dia dtg lagi!!!

hurmm..sambil2 layan lagu di hp..
ak dgn senangnya menaip 1 per 1 huruf tuk dijadikan ayat..
haih! ape ak merapu ni..
huhuh..DIA DTG LAGI!!!!!!!!!!
tuh dia..ape yg kami sebagai student nanty2 kan..
hahah..FINAL EXAM come back..

yeah! final exam mggu dpan..
adakah ak sudah sedia?
adakah ak bley naikkn pointer?
sume tuh akn ak usahakan..
demi mak ayah yg ssah2 crik wang tuk ak..

pada all student, gud luck bebeyh!!
okay..ak nk smbg stdy balek..
nntykan next post dr ak..
daaa~~

Thursday, October 21, 2010

bila kami sudah begini...

ni title khas tuk kami ber4..
ak, chik, syaza n zati..
ari ni kami gi sekolah rendah..
ni sume gara2 chik nk wt assignment..
kami pon menyibukkan diri tuk ikot n tolong..

bila da settle..
kami gerak pi SPEED TOMYAM..
sbbnye masing2 da kepenatan..
ak minum je..
zati n syaza bedal udang goreng tepung..
chik lak makan nasi goreng cina..

da settle makan n minum..
kami pon blek la ke kolej semula..
pai kolej dlm kul 6.20..
kami lepak kt bwh blok sbb da bosan asyik lepak dlm uma..
dalam lepak2 tuh, kami pon amik pic byk2..
nk hilangkan ketensionan..
hahaha...ni pic2 yg x brape nk cute...

ni ak yg x paham2 pai 2 org ajar aku..

syaza, chik, zati n aku...

mereka di situ.. aku???


Monday, October 18, 2010

hanyut by Faizal Tahir..

actually ak ttbe ase lagu ni cm best..
so, ak nk tujukan lag ni pada kwn2 ak..
specially for my sweetheart n my sunshine...
dear, dgr k lagu ni..
phm2 la maksud lirik ni...

ni link lagu hanyut..


what is LOVE?

HYE..bertemu lagi kte di entry yg agak pelik je bunyinye ni..
what is L.O.V.E? anyone know?
huh! ak ase sume tw ape itu love..
love is cinta..
cinta kepada ALLAH..
cinta kepada RASUL..
cinta kepada IBUBAPA..
cinta kepada ADIK-BERADIK..
and cinta pada yg mencintai kte..

okay2,ak ase yg kurang enak lau ak cte sal bnde cmni pada mase ni..
sbbnye waktu skg ni adalah mase tuk ak BELAJAR..
ak nk berjaya..balaz jasa IBUBAPA ak..
yg selama ni susah2 crik wang tuk ak..
MAK, akk xkn hampakan harapan mak..ank mak akn berikan kejayaan buat mak..
thanks mak coz jage akk selama ni..
AYAH yg selama ni mencari wang tuk akk belajar n belanja..
akk akn lupakan sume kesusahan ayah tuh..
ble akk da berjaya, ayah duk uma layan cucu je.. (berangan ade anak jap.. :p)
thanks jgk wt ayah..

cinta yg selama ini ku crik hanyalah cintaku pada pencipta seluruh alam..
ya Allah, ak bersyukur kerana di beri ruang tuk menduduki alammu walaupun ak tidak tw berapa lama..
sesungguhnya ak amatlah bertuah..

ak seorg wanita dn jgk manusia seperti kalian yg mendambakan kasih seorg hamba Allah..
hamba Allah iaitu seorg lelaki..
ak hanya mampu menunggu saat itu..
tidak ku mengharap tuk tiba di saat ini..
jika jodohku ade disaat ini, tetapkanlah imanku supaya ak tidak lalai..

cintai lah ALLAH, RASUL, IBUBAPA, dn ADIK-BERADIKMU..
insyAllah cintamu akan tiba jika diberi keizinan oleh-Nya..
sekian sje entry ak wt mse ni..
moga2, kalian phm maksud yg ak ingin sampaikan..

p/s : saya sayang mak, ayah, abgpit, abgmey, erin, faris, n wawa.. mereka penting dalam hidup saya..
tidak lupa kawan2 saya.. my sunshine.. n my sweetheart.. :)